Ülkede azgınlaştırılıp yaygınlaştırılan bölücü gürüh, ülkenin doğusuyla yetinmeyip batıdaki şehirlerimize de tasallut etti. Ülkenin gündemini elinde bulunduran zevatlardan tek bir açıklama yok. Şehit olan bir ülkücü olunca gıkı çıkmıyor bazılarının. Oy almaya sıra geldiğinde ‘ülkücü kardeşlerim’ diye hitaplarına başlayanlar, ülkücü mektubu okuyanlar şimdi suskun, lal.
Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nün şehadetine, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi önüne gelen ülküdaşlarının tepkisi doğal olarak sert oldu. Haklı infial yaşayan şehidin arkadaşlarını sakinleştirmek İzmir MHP İl Başkanı Necat Karataş'a düştü.
En acısı kıytırık insanlar öldüğünde gazetelerin sayfalarına sığmayan resimler, ölen ülkücü olunca, ya çok küçük bir kareye ya da görmezlik manşetleriyle sınırlı kalıyor.
Ne yaygın, ne baygın ne de hazımsız medya bu vahşice cinayete yer vermedi. Ülkücülerin mağdur pozisyona düşüp halkın teveccühünü kazanma olasılığını düşünen bu sözümona medya, ülkücü mektubu okurken cevval olanların tavrına benzer bir körlüğü tercih ettiler.
Ölüm üzerinden siyaset yaptılar. Öldüren cani bölücü unsurların iyice gözden düşüp, bunlar nasıl muhatap alınabilir sorularının sorulması ihtimalini sorulmadan yok etmek istediler.
Çözecekler ya meseleyi, bir ülkücü ölse ne olur. İstanbul'da da bir ülkücü daha öldürülmüştü. Yani ülkücüler olebilir.. Eğer ölen Türklükle sorunlu biriyse kıymeti vardır. Türküm diyenin kıymeti harbiyesi oy zamanı bir nebze olabilir. Daha üç ay var. O edebiyat için erken. Sonra bölücü yandaşları ve onların kandaşları alınganlık gösterebilir.
Şehit ülkücü, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun bir yıldan beri Ülkü Ocakları’nın Ege Üniversitesi sorumlusu olduğu öğrenildi. Aslen Konya Akşehirli olan Çakıroğlu’nun okulunu bitirdikten sonra akademik öğrenimine devam etmek istediği belirtildi.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz da, cenaze için İzmir’e hareket etti. Kılavuz, sosyal medya hesabından olayı duyururken, ‘Ege Üniversitesi Kampüsü’nde vatan haini bölücü canavarların saldırısı sonucu ağır yaralanan Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanımız Fırat Çakıroğlu tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Başta ailesi olmak üzere camiamızın bütün fertlerine başsağlığı dilerim’ mesajını paylaştı.
Ülkücü camiaya kalbi duygularla başsağlığı dilerken MİT'ten, polis teşkilatından bu cinayetin sorumlularını yakalamalarını bekliyoruz. Oslo'da fısır fısır konuşanlar acaba katilleri bulur mu? Vallahi kendileri bilir..