GÜZELLİKLER GETİRSİN

Yeni yıl dolayısıyla üst düzey yöneticilerinden mesajlar ardı ardına geldi. İşte gelen mesajlardan bazıları: Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “2024 yılının daha güzel, huzurlu ve müreffeh geçmesi için Ortahisar Belediyesi olarak görev ve sorumluluklarımızı lâyıkıyla yerine getireceğiz. 2024 yılının eşiğinde bulunduğumuz bugünde Yüce Rabbimiz (C.C)’den içten ve samimi duygularımla yeni yılımızın bütün insanlığa hayırlar, güzellikler getirmesini diliyorum. Umarım 2024 yılı, hafızamızda güzel olaylarla anacağımız, bizi sevince ve mutluluğa gark eden, bütün dünyada insan haklarının, demokrasinin, adaletin, hukukun üstünlüğünün ve çevreye, doğaya saygının öne çıktığı; sevgi, barış ve dostlukların çoğaldığı; savaşların, çatışmaların ve katliamların son bulduğu bir yıl olur. Bu vesilelerle 2024 yılının çok güzel ve hoş olaylarla anacağımız bir yıl olmasını temenni ederken, bütün vatandaşlarımızın da 2024 yılını tekrar tebrik ediyorum.”

ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim: “Millet olarak yeni bir yıla daha girmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 2024 yılının Akçaabat’a, ülkemize ve bütün insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum. Akçaabat Belediyesi olarak 2023 yılında hemşerilerimize hizmet etmenin gururunu yaşadık. Akçaabat Belediyesi ailesi olarak, sizlerin gücünden güç alarak, ilçemizin sorunlarını çözmede, yeni projelerimizle Akçaabat’ımızı layık olduğuna yakışır bir ilçe haline getirmekte olan kararlılığımızı sürdüreceğimizi belirtmek isterim. Halkımızın bize verdiği emaneti, her şeyden üstün bilerek ve emir telakki ederek, büyük titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni yılda da aynı bilinçle hareket ederek, siz değerli hemşerilerimiz için yeni projeleri ve yatırımları ilçemize kazandırmanın uğraşı ve gayreti içerisinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, 2024 yılının, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

UMUTLU YILLAR

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Başkanı Eyyüp Ergan: “Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın özellikle ekonomide yarattığı olumsuzlukların hakim olduğu dünyada, geride bıraktığımız 2023’de İsrail’in Filistin’de yarattığı insanlık dışı vahşeti yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Bir halkın katliamına dönüşen Gazze saldırısının sahibi İsrail olsa da, destekçilerinin dünyanın hakim güçleri olduğu gerçeği apaçık ortadadır. İsrail’in her türlü savaş aracı ile çocukları ve kadınları da hedef alan insafsız saldırılarında şimdiye kadar 20 bini aşkın masumun canına kıyılmıştır. Bu vahşet 2024’te de devam ettirilirse vahşetin varacağı boyutu düşünmek bile ürperticidir. Siyasetimize, ekonomimize, sosyal hayatımıza, her şeyimize birlik ve beraberliğimizi rehber edinerek çaba göstermeliyiz. Her alanda çok çalışmalıyız. Ekonomide çok üretmeliyiz. Ticarette çok satmalıyız. Ve hep birlikte çok kazanarak kalkınmalıyız. 2024’ün öncelikle Trabzon ve Türkiye olmak üzere, tüm dünya için güzellikleri kazanma yılı olmasını temenni ediyor, mutlu ve umutlu yıllar diliyorum. 2024 herkes için sağlık, barış ve huzur yılı olsun.”

İLK SIRADA GELİR

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Nevzat Özer: “2023’ün bu olumsuz tablosunun 2024’de sadece Türkiye’de değil, Dünyada da ortadan kalkması temennimizdir. Ancak bu temenninin karşılık bulabilmesi için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, tüm uluslararası örgütler ve devletler art niyetsiz çaba göstermelidirler. Aksi halde 2024’te de benzeri bir tablonun yaşanması kaçınılmazdır. 2024’ün Türkiye için, Trabzon için kazançlı geçmesi için acil olarak yapılması gerekenleri sıralayacak olursak, ekonomi de istikrar, siyasi tabloda partilerin ülke çıkarlarında işbirliği ilk sırada gelir. Trabzon’un öncelikleri arasında ilk sırada yer alan Güney Çevre Yolu, Turizmde istikrar konusunda herkesin üzerine düşen görev vardır. Hele hele Trabzon’un geleceği için vazgeçilemez olan çevre yolu, kısa zamanda tamamlanarak ulaşıma açılmalıdır. Yeni yılın Türkiye ve Trabzon için barış ve kazanç yılı olması temennisi ile sağlık ve mutluluk dolu yıllar diliyorum.”

HEYECAN YAŞIYORUZ

Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk: “Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde yeni bir yıl karşılamanın mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız. Bu vesile ile halkımızın huzur ve güvenliği için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anarken; Kıymetli hemşehrilerimizin, emekli meslek mensuplarımızın, büyük bir özveriyle çalışan teşkilat mensuplarımız ve kıymetli ailelerinin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor, yeni yılın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Nokta Atış - 13,05,2024 Nokta Atış - 13,05,2024