Nokta Atış - 02.07.2024 Nokta Atış - 02.07.2024

ATAMAN’DAN SAĞLIK CAMİASINA ÖVGÜ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde hizmet verecek olan Uluslararası Sağlık Ünitelerinin açılış törenine katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, açılış töreninde yaptığı konuşmada meseleye Trabzon olarak bakmayı tercih ettiğini belirterek, “Öncelikle Sayın Rektörümüzü ve Değerli Başhekimimizi tebrik ediyorum. Yanımıza bir hasta geldiğinde, aklımıza bir problem düştüğünde derhal arayabileceğimiz bir ünite oldu burası. İl Sağlık Müdürümüze de ayrı bir parantez açmak istiyorum. Pandemide koronavirüse yakalandığımda tüm problemlerimiz burada giderildi. Trabzon Tıp Fakültesiyle, İl Sağlık Müdürlüğüyle hakikaten bir ivme yakaladı.” dedi. Trabzon’un önemli bir sağlık şehri olduğunu da vurgulayan Başkan Vekili Ataman, “Hiçbir yerde sağlık ocağı yokken, bazı illerde ancak küçük üniteler halinde hastaneler varken Trabzon’da Kemik Hastalıkları Hastanesi, Numune Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Tıp Fakültesi vardı. Yani Trabzon kurulduğundan bugüne bir sağlık şehri.” ifadelerini kullandı.

MİNİK MUSTAFA’NIN GÜCÜ TÜKENİYOR

Trabzon’da yaşayan SMA Tip 1 teşhisi konulan 10 aylık minik Mustafa Deniz Eroğlu, yardım bekliyor. Trabzon’da 30’lu yaşlarında evlenen Rahime-Hamit Eroğlu çiftinin 20 yılın ardından çocuğu oldu. Tüp bebek tedavileri 8. denemede başarılı olan ailenin ikizleri dünyaya geldi. Ancak ailenin mutlulukları uzun sürmedi. İkizlerden Mustafa Deniz Eroğlu’na SMA teşhisi koyuldu. İkizler SMA tedavisi nedeniyle ayrıldı. Bir ömür çocuk sahibi olmak için bekleyen ve 20 yıl sonra ikizlerini kucaklarına alan aile için SMA tedavisi yardım kampanyası başladı. Üzüntülü baba Hamit Eroğlu, “Milletimize yalvarıyoruz, 2 milyon dolar paraya ihtiyacımız var. Varımı yoğumu satsam, bu parayı toplayamam. Teker teker dolaşıp bu parayı toplamaya çalışıyoruz.” dedi. 20 yıllık evlat hasreti sonrası dünyaya gelen ikiz çocuklarından dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten baba Eroğlu, minik Mustafa'ya SMA teşhisi koyulması ile yıkıldıklarını ifade etti. Teşhisin geç konulduğunu bundan dolayı da kampanyanın geç başladığını söyleyen acılı baba, “Bebeğimiz solunum cihazına bağlı yaşam mücadelesi veriyor. Zamanla yarışıyoruz, henüz paranın yüzde 2'lik kısmını topladık. Herkesten yardım bekliyoruz.” Diye konuştu. Baba Eroğlu, "Ömrümü bu çocuklar için harcıyorum. 8 aylık bir süreç var. Şu anda yoğun bir tedavi süreci var. Yaşam solunum cihazına bağlı. Allah kimseyi evlatla sınamasın. Kalabalık bir aile değiliz, maddi yönü ayrı, manevi yönü çok ayrı. Zamanla yarışıyoruz. İlaç buzdolabında duruyor ama benim param yok. Göz göre göre evladımızı kaybediyoruz. Çocuğumu ölüme göndermek istemiyorum. Bu çocuk dünyaya hastalıkla merhaba dedi. Evladımı kaybetmek istemiyorum. Kampanya valilik onaylı, milletimizden yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ANLAMLI ZİYARET

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhammed Erkan, Ortahisar Belediye Başkan Adayı Veysel Kurtoğlu ve beraberindekiler Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Trabzon Şubesini ziyaret etti. TEMAD Trabzon Şube Başkanı Erdoğan Usta ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Muhammed ve Veysel Beye TEMAD’ın yer problemini ve astsubayların isteklerini belirten dosyamızı sunduk. Ziyaretlerinden dolayı İYİ Parti’ye teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.