KAYMAKAMLAR DEĞİŞTİ

Trabzon'da 4 ilçenin kaymakamı değişti. Yeni kaymakam atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı. Trabzon'da Akçaabat, Şalpazarı, Tonya ve Arsin kaymakamları değişti. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Ağrı Patnos Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Kaymakamı Bayburt Valiliği Kaymakam Adayı Semih Memiş, Şalpazarı Kaymakamı Şanlıurfa Valiliği Kaymakam Adayı Adem Eser, Tonya Kaymakamı Kahramanmaraş Valiliği Kaymakam Adayı Ömer Sirkeci, Arsin Kaymakamı olarak atandı. Öte yandan Akçaabat Kaymakamı olarak görev yapan Ramazan Kurtyemez Adana Ceyhan Kaymakamı olarak atandı. Trabzon Valiliği Kaymakam Adayı Semanur Kalkan ise Eskişehir Mahmudiye Kaymakamı olarak göreve başladı. Biz de bu vesile ile kaymakam olarak atanan isimlere başarılar diliyoruz.

YENİ ADAYLAR AÇIKLANDI

CHP Trabzon’da Çarşıbaşı, Çaykara, Düzköy, Köprübaşı, Sürmene, Şalpazarı olmak üzere 6 Belediye başkan adayını daha açıkladı. Trabzon’da yaklaşan yerel seçimler öncesinde partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Trabzon Belediye Başkan adaylarından 7’sini daha açıkladı. Trabzon Büyükşehir belediye Başkan Adayı olarak Hasan Süha Saral açıklandı. CHP Çarşıbaşı Belediye Başkan adayı Haydar Çoban, Çaykara Belediye Başkan adayı Naim Çimen, Düzköy Belediye Başkan adayı Abidin Çelik, Köprübaşı Belediye Başkan adayı Polat Kumbasar, Sürmene Belediye Başkan adayı İsmail Aksoy ve Şalpazarı Belediye Başkan adayı Mustafa Bayram olarak açıklandı. CHP ayrıca 8'i büyükşehir ve 13'ü il olmak üzere 209 belediye başkan adayını daha açıkladı.

TALEPLER GÖRÜŞÜLDÜ

Nokta Atış - 09.07.2024 Nokta Atış - 09.07.2024

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Selçuk İskender başkanlığında yapılan toplantının ilk bölümünde TTSO'nun ocak ayı faaliyetlerinin yer aldığı video gösterimi gerçekleştirildi ve meclis üyeleri faaliyetler hakkında bilgilendirildi. Selçuk İskender, 2024 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek hayırlı olması dileklerini iletti. TTSO meclis toplantısında ayrıca çeşitli sektörlerdeki üyelerden gelen tarife talepleri görüşüldü ve onaylandı. Umarız bu tarz toplantılardan şehrimiz faydasına sonuçlar çıkar.

SÜLÜNLER DOĞAYA BIRAKILDI

Trabzon’da 2 yılda 2 bin 50 adet sülün doğaya bırakıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 12 Bölge Müdürlüğüne bağlı Trabzon Şube Müdürlüğü, Trabzon genelinde doğal hayatın korunmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2022 yılında kanatlı salımı seferberliği çerçevesinde il genelinde bin 300 adet, 2023 yılında ise 750 adet olmak üzere toplam 2 bin 50 adet sülün doğaya bırakıldı. Öte yandan eğitim çalışmaları kapsamında 2023 yılı içerisinde il genelinde 33 okulda 2 bin 563 öğrenciye doğa ve biyolojik çeşitliliğin korunması konusunda eğitim verilirken, 2024 yılında da eğitimlerin devam ettiği belirtildi.