Cumhurbaşkanı  Recep Tayip Erdoğan ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde  KİPTAŞ başkanlığına getirdiği burada gece gündüz koşan..
Zamanın Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan’ın cezaevine girmesiyle, RP’den Büyükşehir belediye başkanı seçilen Ali Müfit Gürtuna ile yolları ayırınca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından  Ankara Metropol A.Ş’nin başına getirilen, burada da başarılı projelere imza atan..
AK Parti’nin iktidara gelmesiyle 2002 de Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından TOKİ Başkanlığı’na getirilen, 10 yıl içinde 81 ilin 78’inde 3300 şantiye kuran 3 milyon konut üreten yalnız Trabzon’da Bahçecik ve Yıldızlı konutlarını 18 ilçenin 15’ne konutlar yaparken fakirleri de ev sahibi yapmakla kalmayıp bu şehre iki büyük hastane kazandıran..
Şehrin merkezindeki varoşlar Zağnos ve Tabakhane vadilerini gün yüzüne çıkartan, asrın projesi diye adlandırılan Akyazı projesini ihale eden..
 2011 genel seçimlerine giderken, Başbakan Erdoğan  bu devletin ve bu milletin senin hizmetlerine ihtiyacı var sözleri üzerine,  ‘Doğup büyüdüğüm ilim irfan aldığım Trabzon’a büyük borcum var, oradan aday olurum' diyen..
Ancak CHP ve MHP karşısına bir genel başkan adayını ve genel başkan yardımcısını çıkaran, 4 AK muhalefeti Trabzon'da  4'e iki ile bertaraf ederken  TBMM’ye girererek  Cevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğuna oturan bir adamdı o..
O adam Erdoğan Bayraktar..
Kim ne derse desin kim ne söylerse söylesin son 12 yılda Trabzon'un merkezden ilçelere, ilçelerden beldelere, köylere kadar  her karış toprağında emeği, hizmeti olan bir adam..
Bu şehirde el atmadığı yer kalmayan, hakkı fazlası ile teslim  edilmesi gereken ve bugün adeta mumlu aranan bir adam o...
Her hafta sonu bu şehre gelir, il koordinasyon kurullarına katılır, rektörleri, tüm daire amirlerini ve muhalefet belediye başkanlarını dahi tek tek dinler, sorunlara el atar 'Trabzon bu dönemin böylesine güçlü bakanlık  şansını iyi kullanmalı. Küçük işler değil büyük işler peşinde koyalım' diyerek yol haritasını çizer.. müdürlerinin atamalarına teşkilat işlerine fazla karışmaz.
İşi olmaz!..
Çünkü küçük işlerin adamı hiç olmadı ki!
17 aralık operasyonunda evlatları ve danışmanları içeri alınsa da tek bir tanesi tutuklanmaz, haklarında dava dahi açılmaz, buna rağmen kendisine dört bakanla birlikte meclis soruşturması açılması onu bir hayli üzer.
Başbakan Erdoğan istifasını isteyince ‘Ben ne yaptıysam size sordum ve yaptım der.’ Spontane söylenen bu sözler  basında çarpıtılır, eski dostu Başbakan Erdoğan’la arası açılır. 'E sıkı dostlar düşman olmaz' deyip, birbirlerinden helallık alıp yola devam etse de, Bakansız kalan  Trabzon kan kaybetmektedir.
Bakan Bayraktar’ın ihale ettirdiği Akyazı projesi ve Kanuni Bulvarı’nda 24 saat çalışma varken, halen Güney Çevre Yolu, tren yolu, havalimanı ikinci pisti, Zigana Dağı geçidi, Beşikdüzü cezaevi  ihale edilmemiş, ikinci üniversite bir başka bahara kalmış, Çakır Göl yolu, Karşıyaka Uğurlu yolu, Sera Gölü ıslah projesi ödenek yetersizliğinden durma aşamasına gelmiş, daha Ortahisar Kaymakamlığı’na yer bulunamamış, İş Bulma Kurumu, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, hükümet konağı içinde sıkışmış kalmış  ve Büyükşehir belediyesi Ortahisar Belediyesi binasının üzerinde oturmuş kalmıştır.
Zor günler geçirmesine, kendisine haksızlık yapılmasına  rağmen Milletvekili Bayraktar gerek 30 Mart  yerel seçimlerinde ve gerekse Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi için yapılan  seçim kampanyalarına Trabzon'a gelip sessiz ve derinden katılmış, teşkilatları dimdik ayakta tutmuştur. Özellikle yerel seçimde muhalefete kaptırılan Şalpazarı ve Düzköy ilçelerine sürekli gidip gelmiş, sandıklar açıldığında  Şalpazarı’nda % 85, Düzköy’de % 77 alınan oylarda  etkili olmuş, il genelinde alınan % 71 oyda da  Bayraktar'ın yaptığı hizmetlerin de büyük  emeği vardır.
Çünkü bugün mumla aranan adam değil mi?
Görülen köy klavuz istemez.
Vefa...