Bazı insanlar vardır ki işleri güçleri toplumda fitne fesat çıkarmak.

Bir toplum, fitneye kaynaklık eden insanlara pirim verdikçe ya da onların anlayışlarının yaygınlaşmasına müsaade ettikçe bozulur.

Hatta felakete sürüklenir. Kötü niyet ve dedikodu inancımızda yasaklanmıştır.

Ancak uymuyoruz. Kusurları, mahremiyetleri araştırarak ifşa etmeler, insanlar arasına nifak sokma.

Yüze gülerek arkadan konuşmalar, kötü düşünceler ve güvensizlikler.

Kin tutma, haset etme ve sırt çevirme. Kendisine ulaştırılan bilgilerin aslının olup olmadığını araştırmayanlar... Ve uzar gider.

Hâlbuki sevgi, barış, hoşgörü, hak ve hukuk, birlik ve de beraberlik toplumu ayakta tutan en önemli dayanaklardır.

İç ve dış düşmanlar tarafından gelişmesini, ilerlemesini, yücelip yükselmesini, bölgede ve tüm dünyada etkin hale gelişini önlemek ve engellemek için dört bir taraftan kuşatılmış bulunmaktayız.

Gazi Mustafa Kemal aziz milletimize Türk kimliğini hatırlatan ve yine Türk kimliğine sahip çıkıp yücelten, bizlere cumhuriyet gibi bir erdemi, birliği kardeşliği en değerli miras olarak bırakmıştır.

Ancak ne yazık ki, bugün böyle bir tarihi çok değerli şahsiyet ve onun Türk gençliğine emanet ettiği bu vatan; tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak ülküsü etrafında neşet etmiş kimliğimiz, kardeşliğimiz, huzur ve birliğimiz büyük bir saldırı altındadır.

Düşmanlarımız Türk’e mertçe yapamadığı bu saldırı acıdır ki, içimizdeki hainler ve piyonlar kullanılarak namertçe gerçekleşmektedir.

Unutulmasın ki son kale düşmeyecektir. Türk istiklali ilelebet muhafaza ve müdafaa edilecektir.

Şüphe yok ki; hainler ve piyonlar da layık oldukları deliğe elbet atılacaktır.