BAŞKANLARDAN USTA’YA ZİYARET

Nokta Atış - 03.05.2024 Nokta Atış - 03.05.2024

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna, Trabzon Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Ali Yiğiter ve Türkiye Alzhemier Derneği Denizli Şube Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta'yı ziyaret ederek çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundular. Üç dernek başkanı yaptıkları çalışmalar hakkında Dr. Usta’ya kısa bir bilgilendirmede bulunurken önümüzdeki günlerde dernekler arasında yapılacak projelerde de paydaş olacaklarını ifade ettiler. İl Sağlık Müdürü Usta da ziyaretlerinden ötürü memnunluk duyduğunu belirterek dernek başkanlarına teşekkür etti. 

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERDEN REKTÖR ÇUVALCI’YA ZİYARET

Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği (KULDER) Üyesi Murat Kadir Topçu, beraberindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) öğrenim gören uluslararası öğrenciler ile birlikte KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya ziyarette bulundu. Ziyarette, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu (YTB) 2024 Uluslararası Öğrenci Akademisi Projesi’nin faaliyetlerinden biri olan “Yaşam ve Kariyer Becerileri''  etkinliği kapsamında, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya bilgilendirme yapıldı. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öğrencilerimizin sosyal ve yaşam becerilerini geliştirmek amacı ile tasarlanan ve 12 hafta süreceği öngörülen projenin, gençlerimize fayda sağlayacağını düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyor, projenin ardından güzel sonuçlar ortaya çıkarmasını temenni ediyorum.” dedi. Ziyaret, gençlerin gelecekte planladığı projeler üzerine görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

TYB’DEN 3 ETKİNLİK BİRDEN

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Trabzon Şubesi her seçim dönemi sonrası artan bir ivme ile sürdürdüğü faaliyet serisini, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un doğumunun 150. ölümümün, 87’inci yıllarına münhasır olarak 2023 yılının son haftasında paydaş kurumlarla üç ayrı mekânda anma programları gerçekleştirdi. TYB Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna göreve geldikleri ilk günden itibaren her seçim dönemi faaliyet çıtasını biraz daha yukarı çıkarttıklarına vurgu yaparak, “9. Olağan Genel Kurul sonrasına yönelik süreci Trabzon plakasına eşitleyerek 61 faaliyetle kapattık. 10. Olağan Genel Kurul sürecinde yılın son haftasına üç faaliyet sığdırmayı başararak toplamda da 81 etkinlikle mevcut dönemi Türkiye illeri plakasına eşitledik.” dedi. 2023 yılının son haftasının ilk faaliyeti Trabzon’un Maçka ilçesinde yapıldı. “Doğumunun 150’nci, ölümümün 87’nci yılında Akif’i Anlamak” adlı konu başlığıyla düzenlenen etkinlik Trabzon İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İl Halk Kütüphane Müdürlüğü ve TYB Trabzon Şube Başkanlığının ortak paydaşlığında, Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Belediye başkanlığının destekleriyle gerçekleştirildi. KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde sunuculuğunu Saadet Yılmaz’ın yaptığı “Şair ve Arif Gözüyle Mehmet Akif Ersoy” temalı program ise KTÜ’nün yanı sıra Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri, Trabzon İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İl Halk Kütüphane Müdürlüğü ve TYB Trabzon Şube Başkanlığı organizasyonuyla yürütüldü. Çok sayıda akademik, idari personel ve öğrencinin yer aldığı faaliyet büyük beğeni topladı. Yılın final etkinliği Karadeniz Yazarlar Birliği, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanlığı, Trabzon Açı Koleji ve Seçkin Nüans Gelişim Kursu’nun ortak katılım ve katkılarıyla “Doğumunun 150’nci, ölümümün, 87’nci yılında Mehmet Akif’i Ersoy” parolasıyla start aldı. Eğitimci Yazar Mehmet Kartal, Mehmet Akif'e dair muhteşem bir sunum gerçekleştirdi. Açı Koleji, Nüans Gelişim Kursu öğrencileri ve edebiyat derneklerinin şair üyeleri tarafından seslendirilen Akif şiirlerine müteakip, Mehmet Mutluoğlu'nun gür sesiyle on kıta şeklinde ezbere okunan Milli Marşın ardından program, belge takdimiyle son buldu.