35 BİN PERSONEL ALINACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı için 35 bin yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “35 bin kişi. Cumhurbaşkanımız beklenen haberi verdi. Sağlık Bakanlığımıza gelecek ay itibarıyla 15 bini hemşire, 8 bini sürekli işçi olmak üzere, çeşitli branşlarda 35 bin yeni çalışma arkadaşı geliyor.” ifadelerini kullandı.

İADEİZİYARET

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Dnz. Binbaşı Aytaç Bayırlı’ya iadeiziyarette bulundu. Ziyarette, iki kurum arasında yapılabilecek ortak çalışmalar konuşuldu. Görüşmede, Binbaşı Bayırlı’ya görevinde başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Görev süresince birlikte yapacağımız ve sizin yapacağınız çalışmaların, şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi. Binbaşı Bayırlı ise Türkiye’nin önemli kentlerinden ve bölgelerinden birinde görev yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek kurumlar arası yapılacak ortak çalışmaların önemine vurgu yaptı. Ziyaret, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın anı defterini imzalaması ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Meclis Başkanı Kamuran Gündüz, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay ve meclis üyelerinden oluşan heyet Trabzon Ticaret Borsası’nı (TTB) ziyaret etti. TTB Meclis Başkanı Nevzat Özer ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile bir araya gelen heyetle iki şehir arasındaki ticaret hacminin artırılması ve ortak hareket edilebilecek projeler ile ilgili konularda görüş alışverişinde bulunuldu. 

PERSONELLER BİLGİLENDİRİLDİ

Nokta Atış - 06.07.2024 Nokta Atış - 06.07.2024

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde ilk yardım eğitimi gerçekleştirildi. İlkyardım eğitmeni Emrullah Kınalı tarafından düzenlenen eğitime Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde görevli sağlık personeli harici çalışanlar katıldı. Eğitimde temel yaşam desteği, soluk yoluna yabacı cisim kaçması, kanamalar, taşımalar ve bilinç bozukluklarında yapılması gereken ilk yardım uygulamaları konularında bilgi verildi.

ÇAYKARA’DA KESİNTİ

Trabzon’un Çaykara ilçesindeki bazı bölgelerde yarın elektrik kesintisi yaşanacak. Çaykara ilçesine bağlı Işıklı Mahallesi, Şahinkaya Mahallesi, Çaykara Hükümet Konağı, Çaykara Devlet Hastanesi ve Gençlik Merkezi’nde 12.00 ve 13.00 saatleri arasında bakım ve onarım çalışması dolayısıyla kesinti yaşanacak.