Trabzon’un yeni Valisi Abdil Celil Öz'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.
Aslen Antalya Manavgat doğumlu olan Amasya Valiliği’nden sonra Trabzon Valiliği’ne atanan Öz'e ilk sözümüz ise 'Trabzon her yönüyle minya İstanbul 'dur. Bu nedenledir ki  İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmed 'Trabzon’u fethetmeden Anadolu'yu fethetmiş sayılmayız' demiş ve Trabzon’un fethinin ardından bu ile valilik statüsünü vererek tüm Karadeniz’i Trabzon valisinin yönetimine bırakmıştır' dedik.

Anadolu'nun ilk üniversitesinin Trabzon’da kurulması, Anadolu'nun ilk havalimanın Trabzon’da kurulması, Anadolu'nun ilk çimento fabrikasının Trabzon’da kurulması, bünyesinde Osmanlı’dan kalma bir büyük liman bulundurması ve Anadolu'nun ilk şampiyon takımının TS olması, Artvin, Rize, Giresun, Gümüşhane, Bayburt hinterlandında bulunması ve bünyesinde biri deniz, biri hava, iki gümrük kapısı bulunduran tarihi kentin Trabzon olması.

Her birinin ayrı bir özellik olduğunu söyledik..
Trabzon'un günlük nüfusu 500.000’i buluyor.
Tabii şunu da unutmayalım 1975 yılında Trabzon'un toplam nüfusu 730.000 iken tam 38 sene sonra Trabzon’un nüfusu 730.000’dir.

İş sahası bulunmaması işsizliğin çığ gibi artması yüzünden sürekli göç veren bu şehir, son 10 yılda çok sıkıntılı süreçlerden geçmiştir.

Şöyle bir geriye baktığımızda..
TAYAD olaylarının, Rahip Santaro cinayetinin, Ağos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilmesinin yanı sıra Prof. Dr. Güner Özgür  ve Prof Dr. Hicabi Cındık’ın katledilmesi, TS’li futbolcular Gökdeniz ve Fatih'in   arabalarının kurşunlanması, Akçaabat  Sebatspor eski başkanının kurşunlanması, TS Asbaşkanı Nevzat Şakar’ın kurşunlaması, TS eski  doktoru  Hakan Ayaz'ın üç kez ayrı ayrı yerlerde kurşunlanması, bir çok  operasyon ..
Neler yaşadık neler!
Üstüne üstelik sivri zekalı gazetecinin  'Trabzon'a Ordu müdahale etsin', bir başka sivri zekalının 'Hop tek oyununa serseri oyunu' demesine şahit olduk!

Bu olayların ardından zamanın İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun bu şehirde ayda bir bölge asayiş toplantısı yapmasına sebep olmuş, hükümet çareyi Vali Hüseyin Yavuzdemir ve Emniyet Müdürü Reşat Altay’ı görevden alarak suçu bu iki idareciye yıkmışlar.
İşte bütün bunlar bu şehri derinden üzmüştür.
Neler yaşadık bu şehirde neler!..
Allaha şükür rahat bir nefes aldık son yıllarda!
Mutlu, huzurlu bir Trabzon var!
Asayiş yerinde..

Ama özellikle asayişte rehavete asla yeri olmayan bir Trabzon gerçeği olduğu hiç bir zaman unutulmamalı..
İşte böyle hem zor, hem kolay bir kente atanan,  göreve gelir gelmez Sosyal Bilimler Lisesi krizini sorunun içindeymiş gibi bir hamlede çözüp 'Halka rağmen dayatma olmaz' dercesine hak edenlere hak ettiği dersi verip herkesi mutlu ederek gönülleri ilk günden fethederek 'İşte benim Valim' dedirten  Valimiz Öz'ün halkla bütünleşmeye son derece önem veren, makamda oturmayı pek de sevmeyen, görev yaptığı her yerde arkasından övgü dolu sözlerle bahsettiren  bir isim olduğu gerçeği de ilk günlerden ortaya çıktı.

Kendisine yaşayan Trabzon adına  hoşgeldiniz diyorum.
 Osmanlının şanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet Han'ın fethettiği,  Yavuz Sultan Selim Han'ın valilik yapıp yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğup büyüyüp ilim irfan aldığı bu güzel kente hoşgeldiniz diyoruz.
Bu şehrin  sivil toplum örgütleri, esnafı, bürokratı, iş adamı, siyasetçisi ve basını olarak  Sayın Vali'ye yarınların daha mutlu, daha güzel Trabzon'u için  hep birlikte destek olup elele vermeliyiz.
Trabzon yakaladığı güzel havayı daha de iyi yerlere taşımalı.

Geçmişten ders alıp geleceğe umutla bakan bir Trabzon, eksiklerini de gidererek bu coğrafyanın vazgeçilmez şehri olacaktır!