Trabzonspor, ilk mağlubiyetini aldığı Antalya deplasmanından sonra kümede kalma mücadelesi veren ve önemli bir taraftar kitlesine sahip olan Altay’la İzmir’de karşı karşıya geldi.

Trabzonspor İzmir’e Nwakaeme ve Gervinho gibi iki önemli eksikle gitti. Bu iki ismin eksikliği artık takımı yormaya başladı.

Maça bilindik oyunuyla kontrollü başlayan Trabzonspor, ilk yarı pozisyon üretmekte zorlandı. Özellikle orta alanda topu forvet hattına taşımakta zorlanan Trabzonspor, rakibine önemli pozisyonlar da verdi. Hele golü yediği pozisyonda Berat ve Siopis’in tiyatro seyircisi gibi Cebrail’i izlemesi sezonun en güzel gollerinden birinin atılmasına neden oldu. Bu gole kadar takımını kurtaran Uğurcan’ın inanın bu şuta karşı yapabileceği hiçbir şey yoktu.

İlk yarı 1-0 Altay’ın üstünlüğüyle sona ererken, Abdullah Avcı hocanın Hatayspor’a karşı oynayan ve kazanan takıma neden bu kadar rotasyon uyguladığı en çok merak edilen konuydu. Cevabı belki ‘Altay zayıf takım, Başakşehir’e karşı kozlarımızı kullanalım’ olabilirdi. Bize göre çok yanlış. Kümede kalma mücadelesi veren bir takıma karşı böyle bir bakış açısı olamaz.

Nitekim Abdullah Avcı hoca devre arasında yaptığı rotasyonun anlamsızlığını çözdü ve oyuna müdahale etti. Semeresini de gördü. Üretken olamayan Berat ve Siopis’in yerine Bakesetas ve Dorukhan’ı alan Abdullah Avcı, takımının üretkenliğini artırdı.

‘Kuzeyin Yeni Kralı Cornelius’ ile iki gol bulan Trabzonspor zorlu bir deplasmandan daha üç puanla dönmenin mutluluğunu yaşadı ve yaşattı.

Ancak ilk yarıdaki oyun, kesinlikle bekler ve önlerinde oynayan açıklarla ilgili bir takviyenin olması gerektiğinin göstergesiydi. Peres ve Trondsen biraz da önlerinde oynayan isimlere yabancılık çektiklerinden topu sürekli geriye oynarken taraftara saç baş yoldurdu. Trondsen ikinci yarı bunu biraz olsun kırarken Peres de vasatı aşamadı.

Şu bir gerçek Cornelius’un gol atmasını istiyorsanız ona tek vuruşluk pozisyonlar hazırlayacaksınız. Bulunca affetmiyor. Trabzonspor’un bu noktada biraz daha çalışması gerekiyor.

Bu galibiyetin mimarı bize göre hatasından dönen Abdullah Avcı’dır.

Uğurcan Çakır ise gemisini kurtaran kaptan olma vasfını sürdürüyor. Kurtarışları takımı ipten aldı. Hamsik, Dorukhan, Bakesetas, savunmada neredeyse hatasız oynayan Edgar Ie ve Denswill yine öne çıkan isimler oldular.

Sırada Başakşehir var. Belli ki bu sezon mücadelemiz bu takımla geçecek. Bu nedenle çok önemli bir maç. Seyirci desteğini de arkamıza aldığımızda bizi durdurmak zor. Yine de temkinli oynayıp kazanmak zorundayız. Üç puan olsun bizin olsun.

Başarılar takım…