AK Parti Ortahisar İlçe Kongresi yapıldı. Genel Merkezin aday gösterdiği Selahaddin Çebi yeni ilçe başkanı olarak seçildi. Karşısına herhangi bir isim rakip olarak çıkmadı. Çebi’nin listesiyle ilgili beklenti oldukça yüksekti. Vizyonu ve misyonu açısından il teşkilatı düzeyinde bir yönetim bekleniyordu.

Oldu mu olmadı mı? Yorumu en iyi AK Parti teşkilatları yapacaktır.

Açıkçası bizi de şaşırtan bir liste oldu diyebiliriz. Şimdiden sosyal medyada tepkiler oluyor. ‘O girdiydi ben girmediydim’ tarzında sitemler aldı başını gidiyor.

AK Partili olduğundan bu yana listelerde olan bazı isimler yeni delege listesinde kendini bulamayınca köpürüyor. 

Peki, hiç mi yeni isim girmeyecek bu listelere? Tabi ki girecek.

Önemli olan listeyi gerçekten de büyük bir gayret içeresinde çalışarak yapıp yapmadığınızdır.

Selahaddin Çebi bunu yaptı mı? Bize göre yaptı.

Çalmadık kapı bırakmadı. İlk önce parti büyüklerine sonra STK’lara gitti… Dengeleri korumak adına bazı kriterlerinden bile vazgeçmek durumunda kaldı. Yine de bazı çevreleri memnun (!) edemedi. 

Gelelim Temel Altunbaş konusuna. Kongrede bir veda konuşması yaptırılmalıydı.

Kongreden önce en son görüşmemizde de Selahaddin Çebi de bizim gibi düşünüyordu. “Sezgin bey görevi devraldı. Siz neden görevi devralmadınız?” diye sorduğumda, “Temel bey üç dönemdir ilçe başkanlığımızı yapıyor. Kendisinin kongrede bir veda konuşması onun en doğal hakkıdır. Açıkçası öyle olsa daha güzel olur. Kimsenin kırılıp incinmesini istemiyorum. Bizim hele bu dönemde kimseyi incitme gibi bir lüksümüz yok” demişti. Ancak ne olduysa o iki üç gün içinde olup, bitti. Temel Altunbaş görevini kongre öncesi devretti.

Sosyal medyadan kongreye davetiye yayınlayan Altunbaş kongreye gitmedi.

AK Parti kanadında şimdiden nur topu gibi bir rahatsızlık doğdu.

Çebi’nin listesi nasıl yorumlanmalı. Dedik ya beklenti üst düzeydeydi. Listeye şöyle bir göz gezdirdik.

1 makine mühendisi, 2 inşaat mühendisi, 1 yüksek mimar, 1 harita mühendisi, 3 avukat, 1 çevre mühendisi, 1 elektrik elektronik mühendisi, 1 iletişim fakültesi mezunu, 1 Jeoloji mühendisi ve iş insanı ile esnaflar var.

15 kişilik yedek listede ise gıda mühendisi, kimya mühendisi, modacı, iktisatçı, harita mühendisi, avukat görmek mümkün.

Çoğu yeni yüzler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deyimiyle ‘Yeni Ömerler…’

Selahaddin Çebi böyle bir ortamda doğan rahatsızlıkların ve küskünlüklerin altından kalkar mı? Bize göre kalkar.

Çünkü davası için her türlü fedakarlığı yapar.

Hayırlı olsun.