Trabzonspor, emin adımlarla şampiyonluğa yürüyor. Koşuyor diyemem zira son iki üç haftadır kazanmamıza rağmen ortaya konulan futbol bu cümleyi kurmamıza izin vermiyor.

Galatasaray karşısında İstanbul’da alınan müthiş galibiyetin ardından Kasımpaşa maçının oldukça zor geçeceği belliydi. Zira verilen aralardan sonra daha da kötü oynayan bir Trabzonspor geleneği vardı. Geleneği bozmadı desek yalan olmaz. Ancak oyuna değil neticeye bakacağız. Çünkü futbolun adaleti yok. Bazen çok iyi oynasanız da hak etmediğiniz bir mağlubiyet alabiliyorsunuz. Çok iyi oynasanız da bazı güçler, (TFF, MHK, menejer oyunları)  sizi sahadan eli boş gönderebiliyor.

Neyse ki VAR sistemiyle biraz olsun bunun önüne geçilebildi.

Gelelim maça…

Trabzonspor Kasımpaşa maçına bizi şaşırtan bir hızla başladı. Nitekim golü de erken buldu. Galatasaray maçında son dakikalarda attığı gol ile alınan galibiyette büyük katkı sağlayan Edin Visca, Kasımpaşa maçında da kendine yakışır bir gol kaydederek takımının şampiyonluk yarışına önemli bir katkıda bulundu.

Tam ‘çok rahat bir maç izleyeceğiz’ derken ritim bozuldu. Topu rakibe bırakıp dinlenmeye geçtik adeta. Ayağında top tutabilen oyuncularımız olmasına rağmen neden böyle yaptık anlamak zor.

Cornelius bir Sörloth tabi ki değil. Her yakaladığını gole çeviremez. Özellikle 1-2 pozisyon dışında Cornelius’u istediği toplarla buluşturamadık.

Nwakaeme eski maçlarındaki görüntüsünden oldukça uzaktaydı. Maçın ikinci yarısında defansif anlamda da yardımcı olmayınca Abdullah Avcı hoca ilk kez ihtiyacı olmasına rağmen Nwakaeme’yi bu kadar erken dışarı almak durumunda kaldı.

Ancak onun yerine monte ettiği Yusuf, Nawaekeme’nin bu halini bile arattı. Yusuf, Kasımpaşa’daki görüntüsünden bile çok uzaklarda. Sahada varlığı ile yokluğu arasında bir fark göremedik. Neden transfer edildi onu da anlayamadık! İnşallah önümüzdeki maçlarda transferinin haklılığını ortaya koyar biz de alkışlarız.

Ligde artık kolay maç olmayacak, Kasımpaşa maçı bunu bize tekrar hatırlattı.

Son dakikaları adeta sayarak bitirdik ama kazanmasını bildik. Netice istediğimiz gibi oldu!..

+++

Hakem Zorbay Küçük’ün Trabzonspor’a karşı bir art niyeti var. Bunu yönettiği maçlarda cesurca ortaya koyuyor. Peres’in kırmızı kart gördüğü pozisyonda bunu bir kez daha gösterdi. Her maç bizi eksik bırakıyor! Bu noktada Peres’in de Zorbay Küçük’ün elini güçlendirdiğini hatırlatmak gerekir. Profesyonel bir futbolcuya yakışmadı.

Şimdi önümüzde en yakın takipçimiz olan Konyaspor ile maçımız var. Bu saatten sonra artık kolay maçımız olmayacak. Rakiplerin, hakemlerin ve saha dışı unsurların tutumundan bunu görüyoruz. Eee biz de iyi futbol oynamazsak bu böyle olmaya devam edecek. O yüzden neticeler iyi olmalı. Takım kötü de oynasa taraftar iyi olmalı ki netice de iyi olsun. Taraftarlarımıza inanıyor ve güveniyoruz.

İnanıyoruz ki o sene bu sene olacak.

Kalın sağlıcakla…