Trabzonspor çeyrek finalde Antalya ile eşleşince aslında bir nevi erken final oldu diyebiliriz. Zira Antalya ligde Trabzonspor’u yenebilen tek takımdı. Bakmayın ligde bulundukları yere. Ligin en iyi kadrolarından birine sahip olan ve en iyi oynayan takımlarından biri. Şampiyonluğa emin edimlerde ilerleyen Trabzonspor’un hocası Abdullah Avcı, başkaları gibi yapmadı.

“Lige ağırlık vereyim, kupayı çok aldım bir kere almasam ne olur?” diyebilirdi. Demedi. Hafta sona oynanacak olan Fenerbahçe maçını da düşünerekten birkaç rotasyon yaparak ciddi bir kadroyla çıktı Antalyaspor’un karşısına. Maça da baskılı ve iyi başladı. Aldığı her kuruşu hak eden bir davranış sergileyen Visca’nın ayağından yine bir gol bularak öne geçmeyi de başardı. Ancak golden sonra Antalya baskı kurdu. Pozisyonlar buldu. Neyse ki Uğurcan geçit vermedi. Maç boyunca Trabzonspor da önemli pozisyonlar buldu. Ancak Trabzonspor’a da direkler geçit vermedi.

Trabzonspor’a sağ ve sol beklerdeki sıkıntısı maalesef devam ediyor. Serkan oynadığı futbolda maalesef gelişme göstereceği yerde oynadığı futbolda geriye gidiyor gösteremiyor. Altyapıdan başka arayışlara girmek lazım. Sol kanatta ise Puchacz ayaklarına hakim bir oyuncu ancak bazen anlamsız top kayıpları yapıyor. Bunlardan biri elimizdeki en iyi stoper olan Vitor Hugo’nun sakatlığına yol açtı. Zaten eksik olduğumuz bölgede yeni bir sorun ortaya çıktı. İnşallah kısa zamanda takımına döner. Büyük umutlarla transfer edilen Yusuf Erdoğan ise maalesef eski görüntüsünden çok uzakta. Takımı rahatlatan bir katkısı yok. Neyse ki Trabzonspor son dakikalarda Berat’ın ayağından bulduğu golle maçı 2-0 kazandı ve adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde ya Beşiktaş ya da Kayseri ile karşılaşacak. Her şeyden öncesi hafta sonu Fenerbahçe ile maçımız var. Çok fazla bir anlam yüklemekten ziyade sakin bir maç oynayıp galip geleceğimize inanıyorum. Lidere de o yakışır.

Kalın sağlıcakla...