Ortahisar Belediyesi tarafından Günebakış Gazetesi’ne, iş yeri açma ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle mühür vurulması gündemde. Durum o kadar ciddi ki; hafta sonuna kadar gazete binasına mühür vurulursa kimse şaşırmasın. Olay bu boyuttayken, ne gazeteci meslektaşlarımızdan ne de Gazeteciler Cemiyeti’nden tek bir açıklama, en ufak bir kınama duyamadık. Cemiyet, bugün bile sessizliğini koruyorsa, ne zaman ses çıkaracak merak ediyorum? Evet, Günebakış Gazetesi'nin sahibiyle diyaloglarınız sağlıklı olmayabilir. Ancak o gazetede çalışan ve azımsanamayacak sayıda emek veren gazeteci var. Onlar için de mi ses çıkarmayacaksınız? Hatırlatmak isterim ki; bu bölgede gazetecilik denince ilk akla gelen, sektörün adeta okulu konumundaki Karadeniz Gazetesi geçtiğimiz aylarda kapanma kararı aldı, o zaman da cemiyetin hiçbir açıklamasına rastlamadık.

Gazeteciler Cemiyeti yönetimi sadece bayramdan bayrama gazetelere ilan dağıtan, pastadan kendine pay ayıran bir yapı olmamalı. Aksine, gazetecilerin haklarını savunan, zor zamanlarda onların yanında duran bir kurum olmalı. Bugün çıkıp bu konuda açıklama yapmak, sizi küçültmez; tam tersine yüceltir! Kaldı ki bu iş sizin göreviniz, bu çatı onun için var! Unutmayın, sandıkta size oy veren gazetecilerden kendilerini temsil etmek için yetki aldınız. Şimdi onların yanında durma zamanıdır.

Eğer bugün bu görevinizi yerine getirmezseniz, düzenlediğiniz futbol turnuvalarının da, ödül törenlerinin de, üyelerinizi gezdirdiğiniz sosyal etkinliklerin de bir önemi kalmaz. Farkınızı ortaya koyacağınız yer orası değil, işte tam da bugündür. Gazetecinin yanında yer almak için daha ne olmasını bekliyorsunuz? Cemiyet en azından Günebakış Gazetesi’ne çağrı yapıp, bu sıkıntı aşılana kadar gazetenin Cemiyet binasında çıkmasını sağlayabilirdi.

Bu anlamda çağrıyı ben yapayım: Sonuna kadar Sonnokta Gazetesi’nin kapıları Günebakış Gazetesi’ne açıktır. Gelin gazetenizi sorun aşılana kadar bizim adresimizde çıkartın. Biz bugünler için varız.