Ligde ilk 8. haftada hem futbol hem de saha sonuçları olmak üzere beklentilerin çok uzağında bir Trabzonspor izledik. Bordo-Mavili ekip bu 8. haftalık sürede bir Hatay faciası yaşamıştı. Bu maç sonrasında rakip Pendikspor’du.

Bordo-Mavili ekibin karşılaşmak isteyeceği en iyi rakipti.

Arzu edilen Trabzonspor’un bu maçta beklentileri karşılayacak bir performans ortaya koymasıydı. Ancak yine beklentiler boşa çıkmıştı.

Son dakikalarda kalesinde iki net gol pozisyonu veren Trabzonspor az kalsın sahadan beraberlikle ayrılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı.

Neyse ki bu iki pozisyonda Trabzonspor’un şansı oldukça yanındaydı.

Bordo-Mavililerin, Pendikspor gibi kümenin 1 numaralı adayı bir ekip karşısında bile zar zor kazanması tepkileri de beraberinde getirmişti. İşte bu göründeki Trabzonspor’un dün akşamki rakibi ligin flaş ekiplerinden özellikle sahasında fırtına gibi esen Adana Demirspor’du. Birçok Bordo-Mavili ekibin eski futbolcusunun formasını giydiği Adana Demirspor karşısında Trabzonspor’un nasıl bir performans ortaya koyacağını büyük merak ediyorduk. Özellikle takımın en iyi isimlerinden biri olan Mendy’in cezalı olduğu için bu maçta forma giyemeyecek olması Bordo-Mavili takım adına oldukça dezavantajlı bir durumdu.

Trabzonspor Adana Demirspor karşısında koskoca ilk yarıyı boşa geçirdi dersek abartmamış oluruz herhalde. Ev sahibi ekibin baskısına bir türlü karşılık verilemedi. Çok basit pas hataları yapıldı. Tüm olumsuz görüntüye rağmen ilk yarıda 1-0 öne geçebilirdi. Ancak yakalanılan en önemli pozisyonda da Bardhi bencil davranınca Trabzonspor mutlak bir golden oldu.

Bu atağın devamında da Adana Demirspor golü buldu.

Bordo-Mavili takım ikinci yarıda daha etkili gözükse de ileri de bir türlü etkili olamayınca 90 dakikadan da sahadan puansız ayrıldı.

Trabzonspor bu yenilgiyle hem zirve yarışında yara aldı, hem de deplasmandaki başarısız çizgisine bir yenisini eklemiş oldu. Sonuç olarak bu futbolla gitmeyeceği bir kez daha görüldü. Gerçekten çok yazık. Bu mağlubiyetler Trabzonspor’a yakışmıyor. Teknik Direktör Nenad Bjelica’nın artık şapkasını önüne koyup iyice düşünmesi lazım.